Joukkueet


Arvovaltainen ja äärimmäisen tarkkasilmäinen komitea on analysoinyt Jalosarjaan hakeneiden joukkueiden taustat perinpohjaisesti ja valinnut PoWiCupin 2022 Jalosarjaan seuraavat joukkueet.

JoukkueLyhenne
Altin Fanaattisten Fanien Fysikaalinen FetissiAlt F4
anaalivandaalit av
Keke-team eyrKeke
Kukko feat. chicksKFC
Kuusikkopuiston KetteräKukKo
Mallinnetaan Haukia Laskimet Kuumina MaHaLasKu
Meillä On TyömyyräMOT
Metsän pimeydessä tapahtuu vaikeita asioita DARTS
OAMK PJ:t Joonaksen AvustamanaOJAssa
Skepparklubben ASS
Suorastaan HarkitsevaisetSuHa
Susirajan LegendatSuraLe

Kyykkäasiantuntijoiden ennakot PoWiCup 2022 jalosarjasta

Aijaijairairai sentään, vuoden tauon jälkeen PoWiCup järjestetään jälleen ja sen myötä jo perinteinen Jalosarja mittaa akateemisen talvikyykän absoluuttiset mestarit. Anno domini 2022  viidentenä päivänä helmikuuta tiukan valintaprosessin selvinneet tiimit kohtaavat Skinnarilan kyykkäkentillä ja kyykkäasian tuntijat on päästetty tutkimaan joukkueiden kokoonpanoja, pelitilastoja, kuun asentoja ja assessoimaan riskiä sille, että pelaajien nesteytyksen ja/tai voitelun optimointi aiheuttaa ylilyöntejä. Jalosarjan taso on järisyttävän kova, eikä kyykkäasiantuntijat päässeet simulaatioissaan tai keskusteluissaan yhteisymmärrykseen lopullisesta järjestyksestä. Tiukan analyysin tuloksena käteen jäi alustava yhteisymmärrys neljästä ennakkosuosikista ja analyysiä/pohdintoja haastajien kokoonpanoista, vahvuuksista, heikkouksista ja pelin ulkopuolisista sipulivaikutuksista. PoWiCupin Jalosarjan ennakko, ei missään varsinaisessa järjestyksessä, si vu plöö!

ENNAKKOSUOSIKIT

SuRaLe
Jaahas, Nurmeksen kyykkä päätti lähettää edustusjoukkueen näyttämään nuorisolle, miten kyykkää oikeasti pelataan. Peiposten suvun kyykkädynastia ottaa joukkueesta kolme paikkaa ja vaikka neljäskin kultatiimin arvoinen Peiponen varmasti löytyisi sukupuusta, on mukana rivipommeja ja vasurilinjoja varten Ari. Kesäkenttien mitaleita on kokoonpanolla suurinpiirtein jaettavaksi vaikka jokaiselle tapahtuman osallistujalle ja Marcelliino on yhtään vähemmän vaatimattomasti hallitseva kyykän suomen(maailman)ennätyksen haltija. Tiimin ainoa potentiaalinen kompastuskivi on kokemattomuus alustalla. Youtubesta ladattiin kaikki videokuvattu kyykkä koskaan ja asian tuntijoiden (kyykän) VHS-maratoonista paljastui SuRaLe:n hetkittäisiä ontumisia WCOK-kentillä. Olisi kuitenkin tyhmää veikata tätä joukkuetta vastaan, joten SuRaLe tullaan näkemään kärkikahinoissa.

SuHa
Vaikka samanniminen tiimi onkin kirjoitushetkellä Suomen akateemisten joukkueiden vertailussa Oka:ssa ylivoimaisesti paras, paljastuu kokoonpanosta viime PoWiCupin tapaan pelaajashuffle. Takaa kuitenkin paljastuu kolme neljästä hallitsevaa jalosarjan mestaria, ainoa muutos on Kukon vaihtaminen Armiin. Oletusarvoisesti tiimissä onkin riviä paukuttamassa Armi ja Upe, jotka ovat akateemisten liigojen perusteella varsin kovassa iskussa. Lakaisuosastolta löytyy kokemusta ja varmuutta, Temmi pelannee vaikeiden linjojen poistajana kolmospaikkaa ja luun kurkkuun lyö kyykkäjumala Juusos. Galacticos-tyylisesti isolla pelaajabudjetilla ostetun joukkueen potentiaalinen heikkous onkin kokemattomuus joukkueena pelaamisesta, joskaan se ei viime kerralla pahemmin haitannut. Mestaruuden toistaminen on realistinen lopputulos.

AV
Vanha kyykkäsanonta kertoo, että on tyhmää veikata Miika Sorvalin joukkuetta vastaan. Itätuuli on kuitenkin ollut vaikea vastus vandaaleille ja edellnen PoWiCup-mestaruus on vuodelta 2015. Kokoonpano on kuitenkin pitkään yhdessä pelattu ja toimivaksi kesä- ja talvikentillä todettu. Hokkinen ei anna riville armoa, Mikkonen voi ottaa kaksikätisenä rosvona minkä tahansa linjan, Sorvali pystyisi yksinään kantamaan heikompiakin tiimejä menestykseen ja lakaisupaikalta Topi voi joko iskussa ollessaan viedä AV:n pitkälle tai epäonnistuessaan luoda materiaalia seuraavaan Kyykän Tuskaa-kollaasiin. Vastustajien pitää pitää pakaransa tiukasti jännittyneenä, sillä vandaalien odotettu tulostaso riittää kilpailemaan mestaruudesta.

ASS
Skebbarklubben on perinteinen kärkikahinoiden suosikki. Tiimi edustaa tyyliltään oldschool-akateemista kyykkää, jossa kentille tullaan pitämään hauskaa ja tulosta tulee pilke silmäkulmassa. Kyykkäromantikkojen toiveiden täyttymys vuoden 2020 MM-kyykän pro-sarjan mestaruudesta osoittaa, ettei Skeppareita voi sivuuttaa vaikka uusia nuoria osujia ja hosujia kyykkäskeneen tuleekin. Tiimin pelaajien tasaisuus mahdollistaa sangen säännöllisen tulostason joka hyvänä päivänä riittää mitaleihin ja Tura on osoittautunut tiukkojen paikkojen ratkaisijaksi, tarvittaessa vaikka kilkkaamalla.

Haastajat

KukKo

Tiimin ensimmäinen mindgame on sen nimessä, sillä Kukon maskin takaa paljastuukin Itä-Saksalaisia naisvoimistelijoita. Kokoonpanossa on tasaisen hyvää tulosta iskeviä pelaajia. Mukana on kansallisen kärjen tasolla kahdessa tiimissä riviä pommittava Himmanen, kakkospaikalla korkeahkoa haukiprosenttia heittänyt Ahvonen, Iiro “Mr. Worldwide” “punainen kuolema” “mestaruuksien ratkaisija” Pulska sekä ostopelaaja, vaikeiden lakaisujen erikoismies ja monessa liemessä keitetty diskolisko Ahvena. Tiimi pystyy voittamaan kenet tahansa ja Cup-muotoisessa turnauksessa Kuusikkopuiston poikien potentiaali riittää hyvänä pelipäivänä pitkällekkin.

KeKe

Tampereen tupsulan kyykkäsisäoppilaitoksesta on kuoriutunut tiimi, joka niinikään pystyy hyvänä päivänä voittamaan kenet tahansa ja viemään vaikka koko cupin. Erityisen myrskyvaroituksen on antanut Jallux, joka on pelannut Tampereen liigassa viime aikoina aivan omalla tasollaan ottamalla kentästä linjan kuin linjan, oli kyseessä sitten konapommit, piikkiroskat tai lakaisut. Orkesterin Tom(mi)Tom(mi)-osastolla Isse ja Jämätom(mi) ovat kesäkentiltä kerryttäneet kokemusta ja Issen tapauksessa uskomatonta turnauskestävyyttä ainakin riviheittotreeneillä. Tulostaso on ollut mallikasta ja mielenkiintoinen switcheroo tiimissä onkin, että Tinsku on karannut toiseen joukkueeseen ja kapteenina toimii niinikää Tampereen liigassa pelaava Venetjoki. Ville onkin tiimin villikortti, joka on väläytellyt hyviä heittoja mutta on vielä heittovarmuudeltaan epätasainen hiomaton timantti. Kun vastaan tulee kovimmista kovimmat tiimit, jää nähtäväksi kuoriutuuko tämä timantti paineen alla vai keittyykö sipuli. Asian tuntijoiden takakanavat tietävät kertoa myös, että akateemisissa turnauksissa joukkueen nestetasapaino korostuu, eikä kesähauen kaltainen voitelu välttämättä toimi talvikentillä.

MOT

Yleisen sarjan hallitseva mestari tekee loogisen askeleen kohti kovempia pelikenttiä jalosarjaan. Vuoden PoWiCup-tauon jälkeen tiimi on tehnyt sen mikä oli todistettava ja pelannut Suomen akateemisen kyykkäskenen kärkitasolla. Tampereen liigakokoonpanossakin pelaava Elias palaa Skinnarilan kentille täydentämällä MOTin riviheittovoimaa. Sami on heittänyt nelospaikkaa kunnioitettavasti noin kahden kyykän keskiarvolla ja Mähönen on ottanut riviheitoillaan hyvällä keskiarvolla nappuloita neliöstä. Tiimin ehkä tähtivoimaisin pelaaja on kyykkäskeneen räjähdysmäisesti kärkitasolle noussut Rahko, joka on kehittynyt kesäpelien myötä yhdeksi Tampereen kärkipelaajista oli kyse sitten kesä- tai talvipeleistä. Kolmospaikalla liigassa pelannut Janne on kantanut tiimissä vaikeiden linjojen poistajan vastuuta ja tulos puhuu puolestaan: kirjoitushetkellä MOT on oikeutetusti tampereen futuliigan kärkikahinoissa.

KFC

Jalosarjan naisvaltaisin joukkue on jalosarjan tiiminimien ehdoton voittaja. Tiimistä puhuttaessa tulee välttää huonoja kielikuvia tai puujalkoja. Riviheittoja tämän kauden perusteella heittänee ABUA:n Tinsku ja Kukkona tunkiolla DiskoLisko Antti K. Molemmat pelaajat ovat Tampereen liigan TOP4-joukkueissa joten ainakin erillisinä osina he ovat tiimien pelikirjoissa tuottaneet tulosta. Kyykkäliiton kisojen naisten kärkeä edustavat Tinskun lisäksi Natsku ja Skinnarilan oma BooB’s-alumni Julie. Strategisesti mielenkiintoinen kokoonpano mahdollistaa vähän erilaisen pelikirjan, kun tiimissä on käännetty takavuosien mestarijoukkueiden kolmen miespelaajan ja yhden naispelaajan kokoonpano päälaelleen. Jos ja kun tiimin yhteispeli lähtee rullaamaan, lienee oikeutettua odottaa kyykän tasoa, jolla voidaan lähteä tavoittelemaan mitalisijoja.

OJAssa

Oulun kyykkäaktiivien kokoonpano on kivenkova ja aiheutti päänvaivaa, kun ennakkosuosikkeja valittiin ennakkoon. Tiimissä on kärkikahinoissa mukana olleita pelaajia joilta löytyy kokemusta ja talenttia paukuttamaan tiimi kyykkien hyvin pyöriessä loppuun asti. Soppanen on heittänyt tällä kaudella varsin hyvällä tulostasolla ja Roope tuo tasonsa lisäksi myös vasemman käden linjat tiimin työkalupakkiin. Joonas on kokenut kyykänpelaaja, joka kävi kesällä liiton kisoissa osoittamassa että heitto sujuu edelleen. Nelospaikalta Kilponen on heittänyt talvialustalla OKL:ssä hyvää tulosta, mutta on joukkueessa kokemattomin ja se näkyy välillä heittovarmuudessa. Kokonaisuutena Oamkin PJ:t ja Joonas ovat kuitenkin aivan ennakkosuosikkien kannoilla. Kyykkäasiantuntijoiden Kyykkä Experience-kokemusasiantuntijat osaavat myös kertoa, että tiimin menestykselle on myös ylivoitelun riski kisoja ennen ja sen aikana.

Alt F4

Jalosarjan yllätysnimi on Skinnarilalainen nuorempien tietotekniikan teekkareiden kokoonpano. NKL:ssä Alt-f4 on pelannut vahvaa keskikastin tulosta, mutta Jalosarjaan lähtevässä kokoonpanossa on Sami Valjakka, joka NKL:ssä pelaa eri kokoonpanossa. Valjakka on mielenkiintoinen seurattava ja potentiaalinen tulevaisuuden tähti. Riviheittäjänä tulos on ollut NKL:ssä kärkitasoa. Muu joukkue on Alt-F4:nä pystynyt tuottamaan tulosta, joka tällä hankinnalla saattaa yllättää kilpakumppanit. Tiimin vähäinen kokemus kärkitason peleistä saattaa kuitenkin ratkaista pelejä ja ennakkoon kyykkäasiantuntijat olettivat, että tiimi ragequittaa nimensä mukaisesti lohkovaiheen jälkeen. Toisaalta altavastaajina turnaukseen lähteminen voi vapauttaa peliä kun paineet ovat aina vastustajalla.

DARTS

Kerran cupin finaaleihin edennyt tiimi koostuu PoWiCupin entisistä järjestäjistä, jotka ovat eläköityneet pelaajiksi. Vaikka rosterissa on ymmärrystä kenttienpiirrosta ja tulospalvelun troubleshoottaamisesta, on kyykkätreenit jääneet vähemmälle ja huhut kertovat että kentille saapuu viimeaikoina varsin vähälle heittotreenille jääneet eilispäivän NKL-tähdet Vaeaenaenen ja Maekinen. Heidän vastuullaan joukkueessa lienee löytää riviheiton vaihe, tähtäys ja voima, tai edes kaksi näistä. Sivistynyt arvaus lakaisuosastosta on, että NKL:ssä tällä kaudella pari erää pelanneet sekä sillointällöin myös kesäkentillä näkyneet Aalto & Pekonen saavat vastuun siivota kentältä sen, mitä kärkiosasto jättää. Jos kokoonpano pystyy palaamaan omien huippuvuosiensa tasoon, on tiimillä mahdollisuus taistella jälleen mitaleista, mutta vedonlyöntivinkkinä on, että AMK:n parkkipaikalla tapahtuu vaikeita asioita.

MaHaLasKu

NKL:n huippujoukkue lähtee Jalosarjaan tutulla kokoonpanolla, jolla liigassa on tällä ja viime kaudella niitetty kovaa keskitulosta. Jos liigat tai turnaukset olisi pystytty järjestämään viime vuonna normaalisti, olisi ollut odotettavissa että neljännen sijan kirous olisi murrettu kirkkaammilla sijoituksilla. Jalosarjassa on kuitenkin yleisiä sarjoja ja ehkä jopa NKL:ää kovempia vastuksia tarjolla ja laskennallisesti tekniset heittäjät joutuvat pelaamaan kovaa jos he mielivät “edes” jalosarjan neljänneksi. Edellytykset kuitenkin ovat olemassa; Jarno heittää kansallisesti kovalla PPH:lla, Totti on omaksunut roolinsa lappeen Rantojen A. Erosena paitsi kesäpäähineen myös linjapoistojen puolesta, Vilma on lakaisemassa kahdessa korkeimman sarjatason joukkueessa ja katsoo nykyään myös minne heittää ja tiimin kantavana voimana on Leevi, jota jotkut pitävät jopa Skinnarilan parhaana kyykänpelaajana.